Thuis in particuliere wooninitiatieven
In het najaar organiseert het LSW twee startersbijeenkomsten. Dit keer in Haarlem en Utrecht.


Een particulier wooninitiatief opzetten voor (jonge) mensen met een beperking is een heel traject. Allerlei aspecten komen aan de orde. Kortom een hele klus.

Het Landelijk Steunpunt Wonen organiseert drie bijeenkomsten voor startende initiatieven. Om u te informeren en op weg te helpen. Of u als ouders net de eerste stappen zet of juist al voor de keuze staat welke financieringsvorm voor de zorg te kiezen: tijdens de bijeenkomst krijgt u over allerlei aspecten informatie.
Een must voor elk startend wooninitiatief!
Naast kennisoverdracht is er ruimte voor het delen van ervaringen.
U bent welkom op een van de volgende avonden:

10 november in Haarlem
23 november in Utrecht

Kosten zijn € 25 p.p. zijn er meer deelnemers van hezelfde wooninitiatief bedraagt de bijdrage van de extra personen
€ 10 p.p. De prijs is inclusief consumpties en 1 digitale handout per wooninitiatief.

Bekijk de aankondiging (pdf)

Opgeven kan door een mail te sturen naar info@woonzelf.nl

Datum: 2012-02-22 15:31:01.0

 
<< Nieuws 2011
 
  

Nieuws

  • Actueel nieuws
  • Het Landelijk Steunpunt Wonen valt onder Per Saldo. Voor het meest recente nieuws kijkt u op de website van Per Saldo. Met nieuws en informatie ook voor wooninitiatieven.
  • Advies kostenbesparing op maat
  • Wooninitiatieven die zich aan een analyse willen onderwerpen om te onderzoeken of kostenbesparingen in de bedrijfsvoering mogelijk zijn, kunnen een aanvraag indienen bij fonds NSGK voor het volgen van een adviestraject ‘Toekomstbestendig Wooninitiatief’. Adviseurs van Per Saldo maken samen met uw wooninitiatief een stappenplan en begeleiden u, indien gewenst, in de uitvoering daarvan.
  • Nieuwe trends centraal op wooninitiatievendag
  • Op 28 november vond voor de 10e keer de Wooninitiatievendag plaats. Ruim 200 deelnemers volgden het programma dat in het teken stond van trends bij wooninitiatieven, verandering in beleid beschermd wonen en autonomie bij bewoners van een wooninitiatief.
  • Doorbraak besteding toeslag wooninitiatieven
  • Bij acht wooninitiatieven mag de toeslag wooninitiatieven ingezet worden voor alle kosten van een gemeenschappelijke ruimte. Dit resultaat is bereikt via geslaagde bezwaarzaken van deze wooninitiatieven, die via Per Saldo werden ingediend.