Thuis in particuliere wooninitiatieven
MEE Utrecht, Gooi & Vecht een tweetal informatie- en ontmoetingsbijeenkomsten voor ouders of vertegenwoordigers die meer willen weten over het zelf mee opzetten van een wooninitiatief in de provincie Utrecht en het Gooi.


Binnenkort organiseert MEE Utrecht, Gooi & Vecht een tweetal informatie- en ontmoetingsbijeenkomsten voor ouders of vertegenwoordigers die meer willen weten over het zelf mee opzetten van een wooninitiatief in de provincie Utrecht en het Gooi. Tijdens deze bijeenkomst zullen een aantal initiatiefnemers van wooninitiatieven hun ervaringen met u delen. De bijeenkomsten worden gehouden in het gebouw van MEE in Utrecht (Pallas Athenedreef 10, 3561 PE).
3 Donderdag 27 oktober van 20.00 tot 22.00 uur voorlichting en ontmoetingsbijeenkomst over wooninitiatieven voor alle doelgroepen behalve autisme en aanverwante stoornissen.
Aan deze voorlichting werken initiatiefnemers mee van Ons Huis in Kockengen en De Vijfsprong in Nieuwegein
4 Donderdag 3 november van 19.30 tot 21.30 uur voorlichting en ontmoetingsbijeenkomst over wooninitiatieven voor mensen met autisme en aanverwante stoornissen.
Aan deze voorlichting werken twee initiatiefnemers mee van STEVEN en STEM, initiatieven behorende bij De Grasboom.

U bent van harte uitgenodigd om een van deze informatiebijeenkomsten bij te wonen. Daarvoor kunt u zich opgeven door uw contact gegevens en het aantal personen te mailen naar dzijlstra@mee-ugv.nl. Voor meer informatie of vragen over de bijeenkomsten kunt u telefonisch contact opnemen met Douwkje Zijlstra consulent wooninitiatieven bij MEE Utrecht, Gooi & Vecht via telefoonnummer 0900 633 63 63 of door een mail te sturen naar bovengenoemd e-mail adres.


Datum: 2012-02-22 15:32:20.0

 
<< Nieuws 2011
 
  

Nieuws

  • Actueel nieuws
  • Het Landelijk Steunpunt Wonen valt onder Per Saldo. Voor het meest recente nieuws kijkt u op de website van Per Saldo. Met nieuws en informatie ook voor wooninitiatieven.
  • Advies kostenbesparing op maat
  • Wooninitiatieven die zich aan een analyse willen onderwerpen om te onderzoeken of kostenbesparingen in de bedrijfsvoering mogelijk zijn, kunnen een aanvraag indienen bij fonds NSGK voor het volgen van een adviestraject ‘Toekomstbestendig Wooninitiatief’. Adviseurs van Per Saldo maken samen met uw wooninitiatief een stappenplan en begeleiden u, indien gewenst, in de uitvoering daarvan.
  • Nieuwe trends centraal op wooninitiatievendag
  • Op 28 november vond voor de 10e keer de Wooninitiatievendag plaats. Ruim 200 deelnemers volgden het programma dat in het teken stond van trends bij wooninitiatieven, verandering in beleid beschermd wonen en autonomie bij bewoners van een wooninitiatief.
  • Doorbraak besteding toeslag wooninitiatieven
  • Bij acht wooninitiatieven mag de toeslag wooninitiatieven ingezet worden voor alle kosten van een gemeenschappelijke ruimte. Dit resultaat is bereikt via geslaagde bezwaarzaken van deze wooninitiatieven, die via Per Saldo werden ingediend.