Thuis in particuliere wooninitiatieven
Vilans organiseert vier themabijeenkomsten over kleinschalig wonen. Het thema van de bijeenkomst op 17 november 2011: bouw en inrichting.Vilans organiseert vier themabijeenkomsten over kleinschalig wonen. Het thema van de bijeenkomst op 17 november 2011: bouw en inrichting.

Wanneer: 17 november 2011 van 16.30 tot 20.00 uur.

Waar:Bij Vilans in Utrecht.

Voor wie:De bijeenkomsten zijn bedoeld voor managers en teamleiders kleinschalig wonen, projectleiders, ondernemers die een eigen kleinschalige woonvorm opzetten en andere geïnteresseerden.

Resultaat:U gaat naar huis met nieuwe kennis en inzichten waar u zelf in uw eigen situatie mee aan de slag kunt.

Inhoud:U leert wat er nodig is om het wonen voor cliënten zo aangenaam mogelijk te maken. Vervolgens gaan we aan de slag met mogelijke indelingen van het gebouw en bespreken we hoe een kleinschalige woonvorm er idealiter uitziet


Datum: 2011-10-19 11:26:59.0

 
<< Nieuws 2011
 
  

Nieuws

  • Actueel nieuws
  • Het Landelijk Steunpunt Wonen valt onder Per Saldo. Voor het meest recente nieuws kijkt u op de website van Per Saldo. Met nieuws en informatie ook voor wooninitiatieven.
  • Advies kostenbesparing op maat
  • Wooninitiatieven die zich aan een analyse willen onderwerpen om te onderzoeken of kostenbesparingen in de bedrijfsvoering mogelijk zijn, kunnen een aanvraag indienen bij fonds NSGK voor het volgen van een adviestraject ‘Toekomstbestendig Wooninitiatief’. Adviseurs van Per Saldo maken samen met uw wooninitiatief een stappenplan en begeleiden u, indien gewenst, in de uitvoering daarvan.
  • Nieuwe trends centraal op wooninitiatievendag
  • Op 28 november vond voor de 10e keer de Wooninitiatievendag plaats. Ruim 200 deelnemers volgden het programma dat in het teken stond van trends bij wooninitiatieven, verandering in beleid beschermd wonen en autonomie bij bewoners van een wooninitiatief.
  • Doorbraak besteding toeslag wooninitiatieven
  • Bij acht wooninitiatieven mag de toeslag wooninitiatieven ingezet worden voor alle kosten van een gemeenschappelijke ruimte. Dit resultaat is bereikt via geslaagde bezwaarzaken van deze wooninitiatieven, die via Per Saldo werden ingediend.