Thuis in particuliere wooninitiatieven

Om het 5-jarig bestaan van het LSW te vieren had NSGK in samenwerking met het LSW een prijsvraag uitgeschreven.


Het Landelijk Steunpunt Wonen bestaat alweer 5 jaar. 5 jaar waarin ongeveer 300 wooninitiatieven staan vermeld op de onze website. Regelmatig krijgen we hulpvragen en meedenkverzoeken. Om ons 5- jarig bestaan te vieren schreef NSGK i.s.m. het LSW een prijsvraag uit. Een deskundige jury, bestaande uit medewerkers van NSGK en het LSW beoordeelden de ingestuurde ideeen.

Tijdens de Landelijke dag van 26 november 2011 beloonden we drie gouden ideeen elk met 1000. De grote hoofdprijs van 5000 werd verlengd tot 14 februari 2012. Met trots mogen we meedelen dat we een zeer terechte winnaar hebben; Stichting Zelo uit Uden. Ingrid Tuinenburg(directeur van NSGK) en Lourens van den Berg (teamleider LSW) reden naar Uden om de toekomstig bewoners te ontmoeten en de prijs uit te reiken. Tevens was wethouder Sultan Günal aanwezig om de initiatiefnemers te feliciteren.
Via onze website www.woonzelf.nl houden we jullie op de hoogte van de vorderingen die worden gemaakt. Hopelijk leiden de ingezonden ideeen tot vergelijkbare acties en krijgen andere (in oprichting zijnde) initiatieven inspiratie om een zelfde idee uit te voeren in hun gemeente.

Binnenkort kunt u op onze kennisbank de ideeën en het projectplan van stichting Zelo inzien. Wij willen alle deelnemers aan de wedstrijd hartelijk bedanken voor hun inzending.

Team LSW

Kijk op de site van NSGK voor meer informatie.

Voor een filmpje(bron:uden.kliknieuws) kijk hier.

Om meer foto's te bekijken(foto's gemaakt door Evelien Lagendijk)

Klik op deze link om de foto's te bekijken


Datum: 2013-08-22 13:50:36.0

 
<< Nieuws 2012
 
  

Nieuws

  • Actueel nieuws
  • Het Landelijk Steunpunt Wonen valt onder Per Saldo. Voor het meest recente nieuws kijkt u op de website van Per Saldo. Met nieuws en informatie ook voor wooninitiatieven.
  • Advies kostenbesparing op maat
  • Wooninitiatieven die zich aan een analyse willen onderwerpen om te onderzoeken of kostenbesparingen in de bedrijfsvoering mogelijk zijn, kunnen een aanvraag indienen bij fonds NSGK voor het volgen van een adviestraject ‘Toekomstbestendig Wooninitiatief’. Adviseurs van Per Saldo maken samen met uw wooninitiatief een stappenplan en begeleiden u, indien gewenst, in de uitvoering daarvan.
  • Nieuwe trends centraal op wooninitiatievendag
  • Op 28 november vond voor de 10e keer de Wooninitiatievendag plaats. Ruim 200 deelnemers volgden het programma dat in het teken stond van trends bij wooninitiatieven, verandering in beleid beschermd wonen en autonomie bij bewoners van een wooninitiatief.
  • Doorbraak besteding toeslag wooninitiatieven
  • Bij acht wooninitiatieven mag de toeslag wooninitiatieven ingezet worden voor alle kosten van een gemeenschappelijke ruimte. Dit resultaat is bereikt via geslaagde bezwaarzaken van deze wooninitiatieven, die via Per Saldo werden ingediend.