Thuis in particuliere wooninitiatieven
Staatssecretaris Van Rijn heeft vrijdag in een brief weergegeven hoe er op de curatieve zorg 1,6 miljard bezuinigd gaat worden en op de langdurige zorg 3,5 miljard. Per Saldo ziet dat onvoldoende terug in de brief.


LSW werkt intensief samen met budgethoudersvereniging Per Saldo.
Donderdag debatteert de Tweede Kamer over de brief. Ter voorbereiding hierop heeft Per Saldo gisteren een e-mail gestuurd naar de Tweede Kamerleden om ze op vier belangrijke punten te wijzen.
1. Persoonsgebonden langdurige zorg
2. Basispakket zorgverzekeringswet alleen in natura
3. Keuze voor pgb openhouden in de langdurige zorg
4. Inkomensmaatregelen chronisch zieken en gehandicapten
Lees het volledige bericht op www.pgb.nl.

Datum: 2013-02-15 12:28:49.0

 
<< Nieuws
 
  

Nieuws

  • Actueel nieuws
  • Het Landelijk Steunpunt Wonen valt onder Per Saldo. Voor het meest recente nieuws kijkt u op de website van Per Saldo. Met nieuws en informatie ook voor wooninitiatieven.
  • Advies kostenbesparing op maat
  • Wooninitiatieven die zich aan een analyse willen onderwerpen om te onderzoeken of kostenbesparingen in de bedrijfsvoering mogelijk zijn, kunnen een aanvraag indienen bij fonds NSGK voor het volgen van een adviestraject ‘Toekomstbestendig Wooninitiatief’. Adviseurs van Per Saldo maken samen met uw wooninitiatief een stappenplan en begeleiden u, indien gewenst, in de uitvoering daarvan.
  • Nieuwe trends centraal op wooninitiatievendag
  • Op 28 november vond voor de 10e keer de Wooninitiatievendag plaats. Ruim 200 deelnemers volgden het programma dat in het teken stond van trends bij wooninitiatieven, verandering in beleid beschermd wonen en autonomie bij bewoners van een wooninitiatief.
  • Doorbraak besteding toeslag wooninitiatieven
  • Bij acht wooninitiatieven mag de toeslag wooninitiatieven ingezet worden voor alle kosten van een gemeenschappelijke ruimte. Dit resultaat is bereikt via geslaagde bezwaarzaken van deze wooninitiatieven, die via Per Saldo werden ingediend.