Thuis in particuliere wooninitiatieven
De zestien woningen maakt deel uit van het project De Gilden. Er worden in dit project diverse appartementen en herenhuizen gebouwd met speciale aandacht voor duurzaamheid, buitenruimtes, een klassieke uitstraling en een mooie groene omgeving.


De zestien woningen zijn aangepaste, rolstoeldoorgankelijke en gelijkvloerse woningen met extra oppervlakte. Vidomes en de gemeente zijn nu aan het bekijken of ze deze woningen als normale zorgwoningen kunnen verhuren, al dan niet in samenwerking met een andere zorgpartij.
Vanaf 2008 hebben de gemeente leidschendam-Voorburg, woningcorporatie Vidomes, stichting Fokus en Stichting Platform Gehandicapten samengewerkt aan de realisatie van een Fokusproject, bij de Weidestraat in leidschendam. De bouw van het complex met de zestien woningen waar mensen met een lichamelijke handicap zelfstandig kunnen wonen, Is al vergevorderd. Groot is dan ook de teleurstelling nu blijkt dat Fokus zich genoodzaakt voelt zich terug te trekken uit het project.

Alternatieve bestemming wordt bekeken omdat de bouw van de zestien aangepaste woningen al bezig is en de woningen aangepast zijn ten behoeve van mensen met een lichamelijke handicap, gaan gemeente en Vidomes kijken naar een alternatieve bestemming. Zij gaan in gesprek met andere zorgaanbieders en onderzoeken de
mogelijkheid om de woningen aan te bieden voor een bredere groep mensen met een handicap, met daarbij een passende zorgondersteuning. Fokus heeft aangeboden ook bij het verdere verloop van bouw en afbouw van de woningen te willen adviseren en haar deskundigheid met betrekking tot bouwen voor een specifieke doelgroep op deze manier beschikbaar wil blijven stellen.

Meer informatie:
Vidomes,
088 – 845 66 00


Datum: 2016-09-06 13:47:22.0

 
<< Woningen aangeboden
 
  

Nieuws

  • Actueel nieuws
  • Het Landelijk Steunpunt Wonen valt onder Per Saldo. Voor het meest recente nieuws kijkt u op de website van Per Saldo. Met nieuws en informatie ook voor wooninitiatieven.
  • Advies kostenbesparing op maat
  • Wooninitiatieven die zich aan een analyse willen onderwerpen om te onderzoeken of kostenbesparingen in de bedrijfsvoering mogelijk zijn, kunnen een aanvraag indienen bij fonds NSGK voor het volgen van een adviestraject ‘Toekomstbestendig Wooninitiatief’. Adviseurs van Per Saldo maken samen met uw wooninitiatief een stappenplan en begeleiden u, indien gewenst, in de uitvoering daarvan.