Thuis in particuliere wooninitiatieven
De Amsterdamse zorgaanbieder Cordaan verleent vanaf november woonzorg in het nieuwbouwproject De Banne. In deze kleinschalige woonvorm komen onder andere dementerende ouderen te wonen.


Bijzonder is dat zorgmedewerkers, waar mogelijk samen met bewoners, zoveel mogelijk kleine facilitaire taken zelf oppakken.
Vastgoedontwikkelaar BanneBinnen van woningstichting Rochdale en projectontwikkelaar AM levert deze maand het grote winkelcentrum en appartementencomplex De Banne in Amsterdam Noord op aan de winkeliers, het stadsdeel, Rochdale en Syntrus Achmea. Cordaan huurt van Syntrus Achmea een blok in dit complex voor haar cliënten. Het gaat om 24 groepswoningen en 12 zelfstandige appartementen. ‘De groepswoningen zijn bedoeld voor vier woongroepen van zes dementerende ouderen’, zegt projectleider kleinschalig wonen Hans van Nispen van Cordaan. ‘En in de 12 appartementen wonen straks mensen met een psychosociale of psychiatrische indicatie onder begeleiding.’
Lees verder op www.zorgvisie.nl.Datum: 2013-09-06 11:15:10.0

 
<< In de media
 
  

Nieuws

  • Actueel nieuws
  • Het Landelijk Steunpunt Wonen valt onder Per Saldo. Voor het meest recente nieuws kijkt u op de website van Per Saldo. Met nieuws en informatie ook voor wooninitiatieven.
  • Advies kostenbesparing op maat
  • Wooninitiatieven die zich aan een analyse willen onderwerpen om te onderzoeken of kostenbesparingen in de bedrijfsvoering mogelijk zijn, kunnen een aanvraag indienen bij fonds NSGK voor het volgen van een adviestraject ‘Toekomstbestendig Wooninitiatief’. Adviseurs van Per Saldo maken samen met uw wooninitiatief een stappenplan en begeleiden u, indien gewenst, in de uitvoering daarvan.
  • Nieuwe trends centraal op wooninitiatievendag
  • Op 28 november vond voor de 10e keer de Wooninitiatievendag plaats. Ruim 200 deelnemers volgden het programma dat in het teken stond van trends bij wooninitiatieven, verandering in beleid beschermd wonen en autonomie bij bewoners van een wooninitiatief.
  • Doorbraak besteding toeslag wooninitiatieven
  • Bij acht wooninitiatieven mag de toeslag wooninitiatieven ingezet worden voor alle kosten van een gemeenschappelijke ruimte. Dit resultaat is bereikt via geslaagde bezwaarzaken van deze wooninitiatieven, die via Per Saldo werden ingediend.