Thuis in particuliere wooninitiatieven
Villande is een nieuw uniek en kleinschalig woon-en werkconcept voor jongeren met een verstandelijke beperking. Na de opening van Sophiahuis in 2015 opent een tweede wooninitiatief in 2017.


Op initiatief van ouders van jong volwassenen met een verstandelijke beperking en John Aalbers, zorgondernemer met ruim 35 jaar ervaring op diverse zorg terreinen, is dit woon- en werk- en ontwikkelingsproject gestart.
Als "thuisbasis" is gekozen voor Apeldoorn. Een prachtige stad met een rijke historie, een plezierige sfeer en vele mogelijkheden voor onze toekomstige bewoners.
Op 1 juli 2015 is gestart in het Sophiahuis in Apeldoorn. Daar wonen inmiddels 12 jongeren met een verstandelijke beperking.
Omdat er veel belangstelling is voor het concept starten wij begin 2017 een tweede wooninitiatief in Apeldoorn.

Naast ondersteuning bij wonen worden ook scholing, excursies en de begeleiding bij werk of dagbesteding verzorgd. Tenslotte is ook invulling van vrije tijd met o.a. sport en ontspanning een belangrijk aspect waarvoor o.a. ook vrijwilligers worden ingezet.

Tenslotte is dit wooninitiatief inmiddels erkend als leerbedrijf door Calibris. Dat houdt in dat we studenten uit het beroepsonderwijs stages aan kunnen bieden binnen dit initiatief

Interesse?
Er zijn nog plaatsen beschikbaar! Neemt u gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek of voor meer informatie.

Plaats: Apeldoorn (Gld)
Website: www.wooninitiatief-villande.nl.
Initiatiefnemer: John Aalbers
Telefoon: 06 51568006
Email: villande@hetnet.nl

Datum: 2016-05-31 10:35:50.0

 
<< Woonplaatsen aangeboden
 
  

Nieuws

  • Actueel nieuws
  • Het Landelijk Steunpunt Wonen valt onder Per Saldo. Voor het meest recente nieuws kijkt u op de website van Per Saldo. Met nieuws en informatie ook voor wooninitiatieven.
  • Advies kostenbesparing op maat
  • Wooninitiatieven die zich aan een analyse willen onderwerpen om te onderzoeken of kostenbesparingen in de bedrijfsvoering mogelijk zijn, kunnen een aanvraag indienen bij fonds NSGK voor het volgen van een adviestraject ‘Toekomstbestendig Wooninitiatief’. Adviseurs van Per Saldo maken samen met uw wooninitiatief een stappenplan en begeleiden u, indien gewenst, in de uitvoering daarvan.