Thuis in particuliere wooninitiatieven
'Boszicht' is een kleinschalig wooninitiatief waar aandacht en persoonlijk contact voorop staan. Start juli/augustus 2014. Er zijn nog plekken vrij.


Als ouders van een dochter met een verstandelijke beperking weten wij dat het bijzonder lastig is om een geschikte, levensloop bestendige, woonplek te vinden voor uw zoon of dochter. Zelf zijn wij jaren lang opzoek geweest en hebben velen woonvormen en ouderinitiatieven bezocht. Omdat wij niet konden vinden wat wij zochten hebben wij uiteindelijk besloten om zelf iets op te zetten. In Apeldoorn hebben wij een prachtig gemeentelijk monument gevonden. Dit wordt momenteel compleet verbouwd en gemoderniseerd, en zal in juli/augustus 2014 open gaan.

Boszicht
Het pand waar wij over beschikken heeft de passende naam ‘Boszicht’. Het is gelegen aan de bosrand in een van de mooiste buurten van Apeldoorn, op steenworp afstand van paleis het Loo. Het huis is van alle gemakken voorzien, beschikt over meerdere gemeenschappelijke ruimten, een heuse tv-kamer, en een grote tuin rondom. De bewoners krijgen de beschikking over een eigen zit- slaapkamer van minimaal 27 m2. Tevens is er een lift en is het pand voorzien van een modern beveilig- en toegangssysteem.

Bewoners
In totaal is er plek voor 12 jongere met een verstandelijke beperking. Inmiddels zijn de eerste plekjes vergeven en is er veel interesse in ons initiatief. De jongeren zijn in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. De jongeren kunnen naar dagbesteding, school of andere bezigheden gaan. Hiernaast zullen we regelmatig samen leuke activiteiten ondernemen. Dit kan een gezellig barbecue in de prachtig tuin zijn, boswandelingen in de omgeving of zwemmen in het zwembad. Natuurlijk is er ook de mogelijk voor de jongeren om hun eigen sport te beoefenen.

Certificeren
Alle onze medewerkers beschikken over een verklaring omtrent gedrag (VOG). Hiernaast zijn wij bezig met het behalen van een ISO normering en zijn wij een door Calibris erkend leerbedrijf.

Contact
Bianca Knoester
info@boszicht.nu
Tlf: 06 27474204

Kijk voor meer informatie op: www.boszicht.nu

Datum: 2014-06-12 17:34:58.0

 
<< Woonplaatsen aangeboden
 
  

Nieuws

  • Actueel nieuws
  • Het Landelijk Steunpunt Wonen valt onder Per Saldo. Voor het meest recente nieuws kijkt u op de website van Per Saldo. Met nieuws en informatie ook voor wooninitiatieven.
  • Advies kostenbesparing op maat
  • Wooninitiatieven die zich aan een analyse willen onderwerpen om te onderzoeken of kostenbesparingen in de bedrijfsvoering mogelijk zijn, kunnen een aanvraag indienen bij fonds NSGK voor het volgen van een adviestraject ‘Toekomstbestendig Wooninitiatief’. Adviseurs van Per Saldo maken samen met uw wooninitiatief een stappenplan en begeleiden u, indien gewenst, in de uitvoering daarvan.