Thuis in particuliere wooninitiatieven
Een kleinschalig wooninitiatief voor mensen met een verstandelijke beperking (18-35 jaar) heeft plek voor 6 bewoners


Stichting De Buitenhof is opgericht door Ronnie en Ans Hendriksen. Zij hebben zelf een dochter met het Syndroom van Down. 10 Jaar geleden zijn zij begonnen met een speelgroep en logeeropvang voor hun dochter. Omdat het initiatief 'meegroeit' met de zorgbehoefte van hun dochter hebben zij besloten om een kleinschalig wooninitiatief te starten. Inmiddels zijn zij begonnen met het realiseren van appartementen voor de bewoners, binnen de mooie woonboerderij die is gesitueerd aan de Terborgseweg 20a in Westendorp.
Accommodatie
De bewoners krijgen een eigen, zelf in te richten zit-/slaapkamer. Verder is er een gezamenlijke keuken en woonkamer.
Stichting de Buitenhof is gelegen in het buitengebied van Westendorp. De woonboerderij heeft een grote omheinde tuin. Het huis zelf heeft een grote woonkamer op het zuiden en aan de voorkant van het huis bevindt zich een grote woonkeuken. Boven zullen er voor 6 bewoners kamers gerealiseerd worden. Er zijn 2 badkamers in het pand.
Door de kleinschaligheid wordt een huiselijke sfeer gecreëerd.
Dagbesteding
Er is mogelijkheid voor dagbesteding, maar eveneens worden bewoners begeleid bij het vinden van betaald werk bij ondernemingen in de buurt. Tuinwerkzaamheden, dieren verzorgen, bakken, koken en creatief bezig zijn, zijn zoal wat voorbeelden van de dagbesteding. Ook het bereiden van de maaltijd en de huishoudelijke werkzaamheden worden gezamenlijk gedaan. De zelfredzaamheid wordt indien mogelijk zoveel gestimuleerd.
Begeleiding
Er is een team van vaste professioneel opgeleide medewerkers die worden aangevuld met vrijwilligers. Ouders en hun kind krijgen een persoonlijk begeleider, waardoor zij een vast contact persoon hebben. Er is 24 uur per dag een begeleider aanwezig.
Meer informatie en contact
Ga naar de website van De Buitenhof

Datum: 2015-01-29 15:06:07.0

 
<< Woonplaatsen aangeboden
 
  

Nieuws

  • Actueel nieuws
  • Het Landelijk Steunpunt Wonen valt onder Per Saldo. Voor het meest recente nieuws kijkt u op de website van Per Saldo. Met nieuws en informatie ook voor wooninitiatieven.
  • Advies kostenbesparing op maat
  • Wooninitiatieven die zich aan een analyse willen onderwerpen om te onderzoeken of kostenbesparingen in de bedrijfsvoering mogelijk zijn, kunnen een aanvraag indienen bij fonds NSGK voor het volgen van een adviestraject ‘Toekomstbestendig Wooninitiatief’. Adviseurs van Per Saldo maken samen met uw wooninitiatief een stappenplan en begeleiden u, indien gewenst, in de uitvoering daarvan.