Thuis in particuliere wooninitiatieven
De woonboerderij (zorgechtpaar + 2 app.)wordt geheel gerenoveerd, de hooiberg wordt verbouwd/vergroot tot gezamenlijke woonkamer/keuken(100m2) en aangrenzend wordt de nieuwbouw gerealiseerd voor 6 appartementen. Totaal is er plaats voor 8 bewoners.


Het perceel omvat 9000m2 waardoor er genoeg ruimte overblijft voor buiten activiteiten, dieren (pony, kippen, geitjes), boomgaard, moestuin etc.

Het voornaamste doel van Stichting De Parel van Oudewater is in haar missie vastgelegd:” het creëren van een veilige omgeving waar bewoners zich thuis voelen, zich kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd voelen door anderen". Dynamiek onder de bewoners is het allerbelangrijkste.

Ons woon-zorg concept is bedoeld voor jong volwassenen met een verstandelijke beperking met een ZZP VG-4 tot en met ZZP VG-7.
Voor de instroom leeftijd hanteren wij 18-30 jaar, dit is geen harde eis maar voor de onderlinge “klik” is het prettig als levensfasen enigszins overeenkomen.

De aangeboden zorg wordt aangepast aan de zorgvraag van de bewoners. Enkele uitgangspunten: het zorgaanbod bestaat uit begeleiding en ondersteuning bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL0 zoals persoonlijke verzorging, vrijetijdsbesteding, koken, boodschappen doen of het aangaan van sociale contacten.
Daarnaast zal de begeleiding zich richten op dagbesteding of werk.
Er zal gewerkt gaan worden met een team van vaste medewerk(st)ers. Een hecht team waardoor het mogelijk is een band op te bouwen met de bewoners. Veel wisseling van steeds andere mensen geeft onrust onder de bewoners, dit wil de stichting voorkomen. Stichting De Parel van Oudewater is tevens in gesprek met een zorgechtpaar, zij zullen een eigen woonruimte in de boerderij betrekken, dit geeft de bewoners nog meer stabiliteit en vertrouwen.


Neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of voor meer informatie.
Naam: Astrid Snel
Telefoon: 0622510515
Email: info@deparelvanoudewater.nl
Website: www.deparelvanoudewater.nl

Datum: 2015-09-08 15:17:56.0

 
<< Woonplaatsen aangeboden
 
  

Nieuws

  • Actueel nieuws
  • Het Landelijk Steunpunt Wonen valt onder Per Saldo. Voor het meest recente nieuws kijkt u op de website van Per Saldo. Met nieuws en informatie ook voor wooninitiatieven.
  • Advies kostenbesparing op maat
  • Wooninitiatieven die zich aan een analyse willen onderwerpen om te onderzoeken of kostenbesparingen in de bedrijfsvoering mogelijk zijn, kunnen een aanvraag indienen bij fonds NSGK voor het volgen van een adviestraject ‘Toekomstbestendig Wooninitiatief’. Adviseurs van Per Saldo maken samen met uw wooninitiatief een stappenplan en begeleiden u, indien gewenst, in de uitvoering daarvan.