Thuis in particuliere wooninitiatieven
Onze verbouwde woonboerderij biedt plek aan 6 (jong)volwassenen met een verstandelijke (lichamelijke) beperking vanaf VG3.


Wij zijn Pascalle en Eugene van de Kant en samen met onze drie kinderen Roy, Tim en Ellen zijn we sinds mei 2014 de gezinsouders van het gezinshuis “De Rode Beuk” in Zevenaar. Het leven als gezinsouders van een gezinshuis is voor ons een grote uitdaging waar wij samen met veel enthousiasme, gedrevenheid en realisme naar kijken.

Het gezinshuis is een zelfstandige zorgonderneming met een samenwerkingscontact met de stichting Zozijn.

Het gezinshuis biedt huisvesting aan 6 cliënten met een lichte/matige verstandelijke (evt. lichamelijk) beperking, waaronder cliënten met een niet aangeboren hersenletsel, syndroom van down of met autisme, in de leeftijd categorie jong volwassen en/of volwassenen. De leeftijd van de cliënten zullen variëren, maar de minimale leeftijdgrens is ongeveer 18 jaar. Momenteel zijn 4 mannen met lichte/matige verstandelijke beperking, in de leeftijd van 25, 27, 40 en 48 jaar woonachtig in het gezinshuis. Het belangrijkste is “dat er een klik en match met ons en de andere cliënten is om in een gezonde harmonie te kunnen leven in ons gezinshuis”.

Wij stellen ons gezin open voor mensen met een verstandelijke beperking, om ze onze warmte, geborgenheid en huiselijkheid te laten ervaren. Wij bieden de cliënt een zo’n “normaal” mogelijk leven, waarin behouden van regie over hun eigen leven erg belangrijk is. Tijdens het begeleiden van de cliënt kijken we vooral naar hun kwaliteiten en mogelijkheden in plaats van hun beperkingen. In overleg met de cliënt zoeken we naar de juiste begeleidingsmethode en samenwerking met ons (gezin) en de cliënten onderling, waarin geborgenheid, huiselijkheid, saamhorigheid en duidelijke afspraken belangrijk zijn.

Voor meer informatie kunt u bellen mat Pascalle van de Kant, telefoonnummer:
0316528524 of 0621667843

Website: http://www.evdkant.wix.com/derodebeuk
Facebookpagina: http://www.facebook.com/gezinshuiszevenaar


Datum: 2015-11-12 10:43:55.0

 
<< Woonplaatsen aangeboden
 
  

Nieuws

  • Actueel nieuws
  • Het Landelijk Steunpunt Wonen valt onder Per Saldo. Voor het meest recente nieuws kijkt u op de website van Per Saldo. Met nieuws en informatie ook voor wooninitiatieven.
  • Advies kostenbesparing op maat
  • Wooninitiatieven die zich aan een analyse willen onderwerpen om te onderzoeken of kostenbesparingen in de bedrijfsvoering mogelijk zijn, kunnen een aanvraag indienen bij fonds NSGK voor het volgen van een adviestraject ‘Toekomstbestendig Wooninitiatief’. Adviseurs van Per Saldo maken samen met uw wooninitiatief een stappenplan en begeleiden u, indien gewenst, in de uitvoering daarvan.