Thuis in particuliere wooninitiatieven
In de Maten, een rustige woonwijk met op loopafstand meerdere speeltuinen en sportvelden, staat Gezinshuis de Maten. In de hoekwoning wonen wij, een gezin van 4 en het huis ernaast biedt ruimte aan 4 mensen met een verstandelijke beperking.


Doordat er een deur is in de huiskamer, die eigenlijk altijd open staat, vormen wij met elkaar een groot gezin. Een geweldige woonplek met voldoende ruimte voor iedereen!
Wonen
Voor iedere huisgenoot is er een eigen slaapkamer en de rest van de woning wordt met elkaar gedeeld. Er is een gezamenlijke huiskamer, keuken, toilet, badkamer, schuur en tuin. Met elkaar willen we van dit huis een echt thuis maken waar iedereen zich prettig en veilig voelt.
Zorg
Wij willen onze huisgenoten de mogelijkheid bieden om zo zelfstandig mogelijk te leven en zich optimaal te ontwikkelen. Wij bieden een beschermde woonvorm, midden in de maatschappij met zorg op maat! Een huis waarin onze huisgenoten (en/of hun ouders/wettelijk vertegenwoordiger) zelf de regie hebben over hun eigen leven en de geboden zorg.
Zorgverleners
Het gezinshuis wordt gerund door mij (Jolanda) en in de avonduren, weekenden, vakanties springt mijn man Richard bij. Samen hebben wij twee vrolijke, lieve en soms ondeugende zonen: Xander (2008) en Geert (2010).
Richard werkt als Service Technicus bij HTM (Hollandse Telecommunicatie Maatschappij). Richard houdt van gezelligheid en mag graag klussen. Eigenlijk is hij altijd wel bezig met iets of voor iemand.
Jolanda is z-verpleegkundige. Ze heeft veel ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking als begeleider en later als teamleider. Jolanda mag graag knutselen en houdt net als Richard van gezelligheid. Bij Jolanda is eigenlijk nooit iets gek genoeg, als het maar leuk is voor iedereen.
Samen vormen wij een hecht gezin waarbinnen we het belangrijk vinden dat mensen zich snel welkom voelen. Bij ons kun je jezelf zijn.
Profiel bewoners
Voor het gezinshuis zijn wij op zoek naar huisgenoten van 18 jaar of ouder met een ZZP indicatie VG4/VG6. Bij een andere indicatie wordt in overleg met de ouders gekeken of wonen in Gezinshuis de Maten wel passend is.
Informatie en contact
Gezinshuis de Maten
Orkestlaan 6
8265 RE Kampen
Gezinshuis De Maten
Tel.: (06)23194541


Datum: 2016-05-12 14:42:36.0

 
<< Woonplaatsen aangeboden
 
  

Nieuws

  • Actueel nieuws
  • Het Landelijk Steunpunt Wonen valt onder Per Saldo. Voor het meest recente nieuws kijkt u op de website van Per Saldo. Met nieuws en informatie ook voor wooninitiatieven.
  • Advies kostenbesparing op maat
  • Wooninitiatieven die zich aan een analyse willen onderwerpen om te onderzoeken of kostenbesparingen in de bedrijfsvoering mogelijk zijn, kunnen een aanvraag indienen bij fonds NSGK voor het volgen van een adviestraject ‘Toekomstbestendig Wooninitiatief’. Adviseurs van Per Saldo maken samen met uw wooninitiatief een stappenplan en begeleiden u, indien gewenst, in de uitvoering daarvan.