Thuis in particuliere wooninitiatieven
Hilversum: appartementen aan de Larenseweg voor jonge mensen met een beperking
Woon je nog thuis bij je ouders, heb je begeleiding nodig en wil je zelfstandig gaan wonen? Dan biedt Philadelphia Zorg je een unieke kans!

Datum: 2016-08-26

Veenendaal: Grasboom heeft woning beschikbaar
Er is een ruim appartement (tussenwoning 52 m2) beschikbaar op de vierde verdieping van het appartementencomplex “Het Erfgoed” aan het Van Kootenerf/Van Ravenswaaij-erf in Veenendaal.

Datum: 2016-05-12

Utrecht: woonplekken voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking
Matthias Zorg is de zorginstelling die staat voor kleinschalige woonzorg en dagbesteding met een persoonlijke benadering. Naast onze eerste locatie in Amersfoort, opent er eind 2016 een tweede locatie in Leidsche Rijn, Utrecht, ruimtelijk en modern wonen.

Datum: 2016-05-04

Amsterdam: Navarea zoekt een nieuwe bewoner
In onze leuke woongroep Navarea, op IJburg in Amsterdam, wonen acht jonge mensen met een verstandelijke beperking. Door vertrek van een van de bewoners komt er binnenkort een appartement vrij. De woongroep, gestart in 2007, is een ouderinitiatief.


Datum: 2016-04-19

Veldhoven, appartementen jongvolwassenen met ASS
JOVO Veldhoven zoekt aspirant bewoners met ASS

Datum: 2016-02-16

WoonInitiatief Waalre zoekt medebewoners met VG
Wij zoeken nog 2 kandidaat bewoners met een ZZP 3 VG voor het volgende project van ons ouderinitiatief.

Datum: 2014-07-14

Kamers aangeboden voor studenten met autisme
Capito Wonen heeft nog kamers beschikbaar in Zwolle en Nijmegen. Rond de zomer openen locaties in Eindhoven en Tilburg. Ook hier zijn nog kamers beschikbaar.

Datum: 2014-02-19

Woningen aangeboden voor volwassenen met autisme
IVA Wonen opent komende jaar locaties in Eindhoven, Groningen, Sliedrecht, Vlaardingen, Rotterdam, Utrecht, Arnhem en Nijmegen.

Datum: 2014-02-19

Appartement in Papendrecht voor iemand met een lichamelijke beperking
Er is een woning vrijgekomen in Het Palet in Papendrecht. De woningen zijn geschikt voor mensen met lichamelijke beperking met indicatie voor verblijf.

Datum: 2014-01-20

Wonen met Autisme (ASS) in Hilversum voor 18+ jongeren
Voor jongvolwassenen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en vanaf een normale intelligentie, realiseert Grasboom wooninitiatief Stewovon 17 huur - zorgappartementen in Hilversum, aan de Vondellaan.

Datum: 2013-09-11

Open plaats bij ouderinitiatief voor jongvolwassene met ASS (Hilversum)
Bij Stichting Exploitatie Hilversum (STEH), een ouderinitiatief opgericht in 2010 te Hilversum, "Binnendoor" genaamd, komt een prachtig appartement vrij.

Datum: 2013-08-21

Venlo centrum; appartementen en studio’s met begeleiding voor (jong) volwassenen met autisme
In december opent het Regionaal Autisme Centrum het eerste Limburgse Wooninitiatief.

Datum: 2014-11-20

Nieuw artikel
Plaats hier de koptekst

Datum: 2016-05-31

Zestien aangepaste woningen voor mensen met een lichamelijke of meervoudige beperking (Leidschendam)
De zestien woningen maakt deel uit van het project De Gilden. Er worden in dit project diverse appartementen en herenhuizen gebouwd met speciale aandacht voor duurzaamheid, buitenruimtes, een klassieke uitstraling en een mooie groene omgeving.

Datum: 2016-09-06

 
Nieuwsbrief

Inschrijven op de LSW nieuwsbrief?

Nieuws
  • Actueel nieuws
  • Het Landelijk Steunpunt Wonen valt onder Per Saldo. Voor het meest recente nieuws kijkt u op de website van Per Saldo. Met nieuws en informatie ook voor wooninitiatieven.
  • Advies kostenbesparing op maat
  • Wooninitiatieven die zich aan een analyse willen onderwerpen om te onderzoeken of kostenbesparingen in de bedrijfsvoering mogelijk zijn, kunnen een aanvraag indienen bij fonds NSGK voor het volgen van een adviestraject ‘Toekomstbestendig Wooninitiatief’. Adviseurs van Per Saldo maken samen met uw wooninitiatief een stappenplan en begeleiden u, indien gewenst, in de uitvoering daarvan.
  • Nieuwe trends centraal op wooninitiatievendag
  • Op 28 november vond voor de 10e keer de Wooninitiatievendag plaats. Ruim 200 deelnemers volgden het programma dat in het teken stond van trends bij wooninitiatieven, verandering in beleid beschermd wonen en autonomie bij bewoners van een wooninitiatief.
  • Doorbraak besteding toeslag wooninitiatieven
  • Bij acht wooninitiatieven mag de toeslag wooninitiatieven ingezet worden voor alle kosten van een gemeenschappelijke ruimte. Dit resultaat is bereikt via geslaagde bezwaarzaken van deze wooninitiatieven, die via Per Saldo werden ingediend.
Agenda
  • Interessant voor budgethouders